Belépés
Na...
...már megint alkottam ..a héten nincs tánc nyaralni ment a tanárunk.

Sütöttem finom meggyes lepényt,és a páromnak pozsonyi kiflit.ohaj !!!

Nem szereti a meggyeset mert savanyú,de ha leves vagy szósz van azt megeszi.?!

Főlök a melegben de mégsem fogyok😊

Megemlítettem tegnap,a héten kikellene menni a fürdőbe... iskola szűnetben tele v...
2018-06-24 15:22:07
Beigli és kifli
... dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket.
4. 5 db tészta cipót formáztam,amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
5. A megmaradt tésztából kifliket sütöttem ki.
6. A pozsonyi kifli formázása:
A pozsonyi kiflinél fontos a kimérés, és a darabolás is.
7. Mivel egy kiflihez 4 dkg-os tésztát és 3 dkg-os tölteléket kell kimérni, kimérünk 40 dkg tésztát,...
2017-11-21 11:57:57
Váncza Kincses Receptkönyv
... másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világos barnára sütjük. A kész tésztát vanilincukorral bőven behintjük.

Pozsonyi dióskürtös (takarékos, igen jó)
45 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 15 deka zsírral, 2 egész tojással, 5 deka cukorral és kevés tejfellel összegyúrunk. Baracknagyságú golyócskák...
2017-04-04 11:08:12
Pozsonyi kifli és diós, mákos bejgli
Pozsonyi kifli és diós, mákos bejgli

Hozzávalók: 65 dkg liszt, 30 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só.
A diótöltelékhez: 50 dkg dió, 12 dkg kekszmorzsa, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 1,5 dl tej.
A máktöltelékhez: 60 dkg mák, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsol...
2016-12-21 20:45:56
Hókifli és társai
... rakjuk, megkenjük a tojás és tej keverékével, kb. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Finom és különleges, egyszerű az elkészítése. Bármilyen lekvárral ízesíthető.

Pozsonyi kifli

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 7 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, 15-20 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor...
2016-12-07 08:55:32
A pozsonyi kifli története
A mákos mindig patkó alakú, a diós pedig C betű formájú- A pozsonyi kifli története
A pozsonyi kifli története a messzi múltba nyúlik vissza. A források tanúsága szerint a 16. században már sütötték városunkban, a felemelkedés útján azonban Wilhelm Scheuermann indította el, aki 1785 Mikulásán óriási sikerrel árulta sétatéri cukrászdájában (a mai Hviezdoslav tér 25. szám alatt)...
2015-12-15 18:52:01
Pozsonyi kifli (és bejgli egy csapásra) | Nassolda
Mi nagyon szeretjük a pozsonyi kiflit, de bevallom, ezzel együtt csupán kétszer készítettem.
IMG_1919


Bevallom picit csaltam a készítése közben, mert közel a fele tésztából bejglit sütöttem. 😛
Szóval úgy nézett ki, hogy egy kis adag tésztát készítettem, abból lett 8 pozsonyi kapocs (mert a mákos pozsonyit ácskapocs formára hajtjuk) és egy kisebb b...
2015-12-08 00:17:40
Pozsonyi kifli
... Pozsonyi kifli.

Hozzávalók

Pozsonyi kifli.

40dkg. liszt, 20dkg. margarin, 1. tojás+2db. 5dkg. cukor, 1dkg. élesztő,1dcl. tej, negyed . mokkás k. só.

Töltelék:MÁK: 20dkg. őrölt mák, 10dkg. cukor, 3dkg. morzsa, 1cs. vaníliás cukor, 1citrom reszelt héja, 7dkg. mazsola, 2dcl. tej.

DIÓ: 20dkg. darált dió, 7dkg. morzsa, 15dkg. cuko...
2014-11-13 18:05:49
x
... Marcsi
#74
2010. június 13. 16:38
Válaszolj!






In memoriam Sánta László [Ze...


március 17, 2007
Pozsonyi kifli
26 darab kiflihez:
•40 deka liszt
•fél mokkáskanál sütőpor
•16 deka vaj
•6 deka porcukor
•1 csipet só
•2 tojás...
2014-06-09 15:52:26
x
... is.
Vaniliás kifli
30 dkg liszt,14 dkg margarin,2 dkg élesztő tejjel felfuttava,5 ek.tejföl,1 citrom leve és héja,összegyúrni,pogácsaszaggatóval kiszaggatnihajtani,sütni.
Pozsonyi kifli
Fél kg vaj,fél kg porcukor,fél kg liszt,2 dl rum,3 tojás.Kevés élesztő,só és tejszín az összegyúráshoz.Sodorjuk,négyszöglete sre vágjuk,dióval,mákkal töltjük,tojássárgával ke...
2014-05-24 19:26:39
1 2 3 4 
Címkék: Váncza Kincses Receptkönyv, Wilhelm Scheuermann, Sánta László, pozsonyi kifli, héten nincs, páromnak pozsonyi, meggyeset mert, héten kikellene, megmaradt tésztából, pozsonyi kiflinél, almát betakarjuk, kész tésztát, mákos mindig, diós pedig, messzi múltba, források tanúsága, felemelkedés útján, pozsonyi kiflit, készítése közben, fele tésztából, mákos pozsonyit, négyszögletesre, vanilincukorral, máktöltelékhez, diótöltelékhez, baracknagyságú, összegyúráshoz, cukrászdájában, megemlítettem, tojássárgával, megszurkáljuk, felemelkedés, összegyúrunk, scheuermann, kekszmorzsa, keverékével, elkészítése, városunkban, készítettem, mokkáskanál, hviezdoslav, receptkönyv, összegyúrni, téglalappá, tölteléket, hozzávalók, dióskürtös, sárgájával, betakarjuk, sütőporral, nyújtottam, golyócskák, különleges, ízesíthető, felfuttava, tésztából, formázása, darabolás, pozsonyit, ácskapocs, megmaradt, válaszolj, szűnetben, kikellene, darabokat, formáztam, egyenként, szeretjük, története, csipetnyi, cukrozott,
© 2013 TVN.HU Kft.